Никога не правете компромиси с тези 5 неща

Колкото и да се опитва да ви убеждава някой, не отстъпвайте от вярванията и принципите си относно тези 5 неща

Ако попитате двойки, които са заедно от доста време каква е тайната на щастливата връзка, повечето най-вероятно биха ви отговорили: „Компромисът“. И има доста истина в това. Но дали това е основата и има ли неща, на които не е необходимо да държим чак толкова? В следващите редове ще ви споделим няколко неща, с които не бива да правите компромис във взаимоотношенията си. Ето ги и тях:

1. Вашата самооценка

Колкото и да обичате един човек, има неща, които преминават отвъд любовта. Най-важното нещо, с което не трябва да правите компромис в една връзка, е вашето самочувствие. Каквото и да става, не си позволявайте да бъдете с човек, който ви кара да се чувствате зле по отношение на самите вас.

Ако вашият партньор ви критикува или ви се подиграва редовно, тогава той не е партньорът, с когото трябва да сте. Един любящ, подкрепящ партньор, ще хареса малките странни неща във вас. Не позволявайте на самочувствието ви да бъде накърнено заради някого, който не го заслужава. Въпреки че е вярно, че всички взаимоотношения изискват определена доза компромис, най-добрите и най-здравословните връзки трябва да са такива, че да ви позволят да бъдете себе си.

2. Вашето семейство

Колкото и да ни се иска, както гласи една популярна поговорка: „Човек не избира семейството си.“ Вероятно понякога ви се иска да „превъзпитате“ родителите си, или пък любимата ви леля да не споделя толкова лични неща на вечеря. Но – в крайна сметка, хората, които са ваше семейство са помогнали вие да се оформите като личности.

Човекът, с когото сте решили да градите бъдещето си, трябва да разбере, че връзката със семейството ви е неразрушима и той не бива да застава между вас. Ако той обаче не може да се съгласи с това и продължава да бъде критичен или да казва, че не иска да се виждате с родителите си или братята и сестрите си, това може да е индикация за сериозен проблем.

3. Съкровените си вярвания

От съществено значение е да не правите компромис с основните си ценности, принципи и вярвания. Без значение дали са религиозни, етични или пък морални. Ако вие и вашият партньор имате непреодолими различия в тези области, това може да доведе до продължаващи конфликти и в крайна сметка, вие да не се чувствате щастливи във връзката си. Макар и с партньора ви да сте различни, той трябва да уважава това, което сте вие. В една здравословна връзка, другият човек би трябвало да цени нещата, които са важни за вас.

4. Вашите цели в живота

Вашите дългосрочни житейски цели и стремежи са важни. Те ще ви движат напред и ще ви карат да имате амбиции, които да преследвате. Когато сте устремени към нещо, вие можете да разгърнете потенциала си и да бъдете най-добрата версия на себе си. И не на последно място – това ще ви кара да се чувствате добре в собствената си кожа. Компромисите в някои сфери на живота могат да бъдат от съществено значение. Но ако целите на вашия партньор са фундаментално несъвместими с вашите собствени, да поддържате връзка, която да е удовлетворяваща и за двама ви може да се окаже непреодолимо предизвикателство. Ако желаете да продължите взаимоотношенията си с този човек, обсъдете ситуацията и намерете общ език, ако това е възможно.

5. Отношението на партньора към вас

Колкото и да се промени животът ви след като срещнете вашата половинка, не забравяйте да поставяте граници. Нека връзката ви не е причина да не получавате отношението, което смятате, че заслужавате. Не забравяйте, че към вас винаги трябва да се отнасят с уважение и ако постоянно получавате обратното, това е нещо, което не бива да толерирате. Да сте влюбени не означава, че трябва да направите компромис със самочувствието си, за да можете да продължите връзката си. Любовта никога не трябва да ви принуждава да се жертвате, за да се отнасят с вас както трябва.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *