Никой не подозираше, че ще се случи това, ако ядем сирене всеки ден!

Сирената присъстват в кухнята на почти всеки народ. Милиони хора по света ги включват в ежедневното си меню и с нетърпение опитват нови и нови видове. Разнообразието е истински богато и човек може винаги да се поглези със сирене, което да е в синхрон с настроението му.

Ако сте от хората, които всеки ден похапвате този продукт, трябва да знаете какво всъщност може да се случи с тялото ви. Става въпрос за прекомерна консумация. Тя е способна да доведе до негативни ефекти. Какво се случва с тялото ни, когато ядем сирене всеки ден?

По-здрави кости и зъби Не е тайна, че сиренето е един от сериозните източници на калций и протеини. Те се грижат за здравето на зъбите и укрепването на костите. Непрекъснатото обновяване на костите се нуждае от калций, което налага присъствието му в организма ни.

По-добро настроение Не си мислете, че страхотният вкус на сиренето ни кара блажено да се усмихваме. Виновникът за доброто настроение е протеинът казеин, който присъства в продукта. Разпадайки се до казоморфини, се стига до отключване на секрецията на хормони на щастието.

Лош дъх

Това е един от онези негативни ефекти, за които по-рано споменахме. Заради високото съдържание на сол в сирената може да се стигне до проблеми с храносмилането и от там да се появи лошият дъх.

Проблеми с храносмилателната система Ако ядете твърде големи количества сирена, вие можете да навредите на храносмилателната си система. Не е изключено да се натъкнете на подуване, болки в корема или пък неприятни газове. Ако имате доказана непоносимост към лактозата, за предпочитане е да се ограничавате в количествата, които похапвате. Възможно е да качите килограми Нека не забравяме, че сиренето не е толкова нискокалоричен продукт. То е богато както на мазнини, така и на протеини и въглехидрати. Например овчето сирене и пармезанът са много по-маслени и калорични от останалите. Похапвайте ги разумно!

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *