Нова Постоянна комисия по туризъм и реклама разкрива ОбС – Сандански

Нова Постоянна комисия по туризъм и реклама разкрива ОбС – Сандански, това е заложено в новия правилник на минипарламента, който предстои да бъде гласуван на предстоящото заседание в четвъртък, 30 май. Досега туризмът бе включен в Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма. Това на практика означава, че Общинският съвет вече ще има 14 постоянни комисии. Предстои да се изберат председател и членове на комисията.

Новост в правилника е допълване на наредбата с член 6 и 7, ал. 1 – автомобили с прекратена регистрация да се предават на площадката на депото за отпадъци. Досега се поставяше стикер на превозното средство, което е излязло от движение, а препоръката към собственика бе сам да го премести до депото.

В наредбата за „синя зона“ е заложена глоба в размер на 50 лв. за поставена скоба на автомобил, който не е платил такса за паркиране от 1.00 лв. В момента на всеки автомобил, на който е поставена скоба, същата се сваля след 17.30 ч., а собственикът не плаща санкции.

Облекчение се предвижда за нуждаещи се хора, кандидатстващи за общински жилища. Отпада изискването да представят документ, удостоверяващ постоянен и настоящ адрес, както и дали са изрядни данъкоплатци, с платен данък МПС, данък сграда и битови отпадъци. Този документ ще се набавя служебно. С право да бъдат настанени в общински жилища на първо място са хора с първа група инвалидност с ТЕЛК, след това са самотните родители с едно или две деца, млади семейства до 35 години и хора, които са живели в условия на нежилищна среда.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *