Нов голям протест в Беларус

Огромен митинг срещу президента Александър Лукашенко се събира отново в Минск. Протестите в Беларус продължават вече две седмици, но западни кореспонденти твърдят, че днес броят на протестиращите е много по-голям от последните дни.

НАТО не подготвя инвазия в Беларус

Множеството не можа да се събере на централния площад в столицата и изпълни един от булевардите, които водят към площада. На него има много полиция, включително тежко екипирани отряди със специално предназначение. За сега не се съобщава за сблъсъци. А по-рано днес Западът опроверга поредните обвинения на Лукашенко. Президентът разпореди на армията да е в пълна бойна готовност, защото НАТО щели да нахлуят. От Алианса определиха изказванията му като напълно безпочвени.

„Всичко е напълно сериозно. Личи си от изявленията на западните държави. Притискат ни да участваме в преговори. Ясно е защо се прави. Затова казвам на Вас, като министър на отбраната и на офицерите от Западното направление, бъдето готови да направите всичко, за да ни защитите”, заяви Александър Лукашенко.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *