Носенето на дамски чанти в свивката на лакътя е опасно

Модната дизайнерка Виктория Бекъм много често се снима с огромни дамски чанти с големи дръжки, които носи в свивката на лакътя си. Медици препоръчват на дамите по света да не и подражават, тъй като подобен навик може да доведе до здравни последствия.
Подобно разположение на чантата предизвиква състояние, при което се наблюдава разтежение на мускули и възпаление на раменните сухожилия – „пошитис“, от прякора на г-жа Бекъм в състава – Пош Спайс.
Физиотерапевтът Сами Маргос предупреждава, че този манекенски тренд не трябва да се копира от жените по света, тъй като може да има здравни последствия: „Тази мода причинява много проблеми в областта на врата и на рамото, коментира специалистът. Нещата още повече се усложняват, когато жените са качени на много високи токчета!“.
Виктория Бекъм има много последователки сред знаменитостите в носенето на дамските чанти именно по този специфичен начин. Сред тях личат имената на Черил Коул, Моли Кинг и Мили Макинтош.
Много често чантите са натъпкани с какви ли не неща и са много тежки, което обезателно води до „пошитис“, отбелязва Сами Маргос.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *