Н. Динков-Нинджата не успя да спре поръчка за ремонт на улица в Благоевград с твърдението, че се толерират едни участници за сметка на други

Благоевградският строител и тотомилионер Николай Динков-Нинджата не успя да убеди Комисията за защита на конкуренцията, че има нередности в обществената поръчка за проектиране, авторски надзор и строителство на улицата, свързваща ул. „Скаптопара“ и ул. „Генерал Тодоров“ в Благоевград.

Фирмата на Динков „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД първо се провали в искането за налагане на временна мярка „спиране на процедурата”, а вчера КЗК отхвърли и твърдението му, че обществената поръчка е проведена в грубо нарушение на принципите на равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна конкуренция, публичност и прозрачност.

Жалбата на Нинджата, който всъщност въобще не е подавал документи за участие в процедурата за избор на изпълнител, беше от липсата на обективизъм при оценката на предложенията по техническия показател и „толериране на едни бъдещи участници в процедурата за сметка на други“.

КЗК не потвърди нито едно от твърденията на жалбоподателя и се съгласи с мнението на благоевградските юристи, че „ВИП Трейд енд Билд“ е имала право като заинтересовано лице да поиска промени в обявлението, но не го е направила, в резултат на което може да се направи единствено изводът, че целта на фирмата е била „единствено и само да възпрепятства дейността на възложителя по провеждане и възлагане на обжалваната процедура“.

Обществената поръчка бе проведена по време на предишния кмет Илко Стоянов, но финализирана от настоящия Методи Байкушев, който на 1 ноември подписа договора с избрания победител „Пиринстройинженеринг“ ЕАД, представлявана от Стефан Стоев и Костадин Костов. Фирмата спечели пред другите участници „Грома Холд“ ЕООД и „БМ-Груп – Инженеринг“ ЕООД с предложената най-ниска оферта от 331 477 лв. без ДДС.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Измамника тотомилионер

    Този е измамник, както и неговият тъст, кмета на симитли Поли! Вместо да нахрани бедните и бездомни хора от двете общини, той се хвали, че е занесъл тонове месо на животните в зоопарка! Каква наглост и бездушие! А онези от някаква топпреса на престижа шапков му се кефят…Това е положението в нашата територия, наречена държава!

    Отговори
  2. Гражданин

    Няма улица, която да свързва „Скаптопара“ с „Генефрал Тодоров“, защото те се пресичат. Това е връзката помежду им. Обществената поръчка е за ремонт на част от улица „Скаптопара“ до пресичането с ул. „Генерал Тодоров“.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *