Н. Шенсой доведе защитник от Дъбница обратно във „Вихрен“

Раиф Мурадов е новото-старо име в селекцията на „Вихрен“. С подсилването на еделвайсите се зае Наджи Шенсой, който пожела да съвмести треньорските си задължения със селекционни ангажименти и всички произтичащи от това персонални отговорности. Новината за трансфера на 29-годишния дъбничанин потвърди самият централен защитник, който буквално броени дни преди това си тръгна от солидно представящия се във Втора лига „Марек“.

„Да, завръщам се във „Вихрен“. Веднага след като си тръгнах от Дупница, ме потърси г-н Наджи Шенсой. Познавам обстановката и амбициите на „Вихрен“, така че не се колебах изобщо. Срещнахме с г-н Константин Динев, поговорихме точно 5 минути, разбрахме се и си стиснахме ръцете. Благодетелят на санданския клуб знае добре причината, поради която си тръгнах през лятото от курортния град. Затова сега нямаше проблеми, не усетих и нотка на разочарование у него заради моето напускане тогава. Причината да се разделя тези дни с „Марек“ е неразбирателство с клубното ръководство. Преди половин година много ме искаха, особено старши треньорът г-н Калпаков, но с шефовете имахме различни виждания и реших да напусна по свое желание“, обясни рокадата между Дупница и Сандански опитният бранител, който изигра 16 мача за „Марек“, в които се разписа веднъж, донасяйки победата с 1:0 срещу опашкаря „Черноморец“ (Балчик) в началото на август.

Преди да си тръгне от Сандански през миналото лято, Мурадов изигра 28 мача за еделвайсите, разписвайки се на 3 пъти и стана първи подгласник на футболиста на сезон 2022/23 на „Вихрен“ – вратаря Боян Загорски. В навечерието на 2022 г. левичарят пристигна за сефте в Сандански по средата на треньорския мандат на Емил Велев-Кокала, с когото работиха заедно в Монтана, Панагюрище и Лом преди това.

Раиф е второто класно попълнение на Шенсой след офанзивния щурмовак от с. Ново Делчево Антон Карачанаков, който подсили бяло-зелените след скоропостижната си раздяла със северномакедонския „Македония Гьорче Петров“.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *