Областният щаб на Перник с нови мерки срещу епидемията

След проведеното в четвъртък заседание на Областния оперативен щаб зам. областният управител Иво Иванов издаде заповед за допълнителни мерки на територията на областта с цел ограничаване на заболеваемостта. Те включват: преустановяване на всички групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и закрито /кръщенета и др. празненства/; 50 човека на открито и закрито /сватби/; игралните зали на територията на област Перник да бъдат с намалено работно време до 22 часа, през останалото време да работят при спазване на изискванията на т. 10 от Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г., а именно „създаване на организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв.м“ и спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-609/21.11.2020 г. на министъра на здравеопазването; преустановяване провеждането на закрито на всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за ученици от гимназиален етап на образование; прекратяване дейността на клубовете за пенсионерите и инвалидите на територията на област Перник. Ограничителните мерки на територията на област Перник са въведени веднага от 30 октомври.

От РЗИ вчера съобщиха, че 69-годишен перничанин е загубил битката с коронавируса. Мъжът е бил с придружаващи заболявания и е бил настанен за лечение в белодробната болница.

От новозаразените 45 души 8 са хоспитализирани, а 37 са на домашно лечение. Активни към момента са 402 случая: 355 на домашно лечение и 47 хоспитализирани. Поставени под карантина са общо 654 лица: в община Перник – 547, в община Радомир – 49, в община Брезник – 41, в община Трън – 14, в община Земен – 1, и в община Ковачевци – 2.

  КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *