Община Дупница изпрати абитуриентите випуск 2024 на пл. “Свобода“

Феерия от красота, чар и настроение, засия на пл. “Свобода“ в Дупница, а повода е изпращането на прекрасните абитуриенти на община Дупница випуск 2024. Облечени, като принцеси и принцове от приказките, първи през червения килим и на сцената се качиха, зрелостниците от СЕУ “Св. Паисий Хилендарски“ гр. Дупница. 12 “А“ клас“ Профил чужди езици с интензивно изучаване на английски език“ с класен ръководител Даниела Андонова и 12 “Б“ клас Профил чужди езици с интензивно изучаване на испански език с класен ръководител Маргарита Сапунджиева. Синът на д-р Таня Недокланова – Димитрова и ръководителя на „Денсмашийн“ гр. Дупница-Александър Димитров-Румен Димитров от 12 “А“ клас бе облечен в елегантен костюм с папионка. Той ще продължи професията на майка си и ще учи специалност “Медицина“.

С разкошна светло-синя рокля, бе дошла на бала чаровната Евелина Симеонова. Младата дама ще учи специалност “Инженерен дизайн“. Тя се снима за спомен с майка си – учителката Ваня Манавска и кмета на община Дупница д-р Първан Дангов. След това на сцената се качиха абитуриентите от ПГ по хранително-вкусови и химични технологии. 12 “А“ клас, Професионална паралелка “Производство на кулинарни изделия и напитки“ с класен ръководител Даниела Доцина и 12 “Б“ клас, Професионална паралелка “Технологичен и микробиологичен контрол в химични производства“ с класен ръководител Надя Василева. След тях по червения килим преминаха абитуриентите от ПГ по облекло и стопанско управление.

12 “А“ клас“ Професионална паралелка Икономика и мениджмънт“ с класен ръководител Галя Евтимова и 12 “Б“ клас Професионална паралелка Производство на облекло от текстил с класен ръководител Люсилия Димитрова. Облечен в елегантен костюм и стилна вратовръзка, на бала бе дошъл отличникът от 12 “А“ клас Денис Китов.

“Специалността ми е “Икономика и мениджмънт“. Взимам участие в почти всички дейности, свързани с историята. Носител съм на 7 -грамоти, заради проявен силен интерес в областта на историята. Смятам да уча специалност “История“ в ЮЗУ “Неофит Рилски“ Благоевград или в СУ “Св. Климент Охридски“ гр. София“, сподели за вестник “Струма“ г-н Денис Китов.

Едно от най-старите училища в община Дупница Профилирана гимназия “Христо Ботев“ гр. Дупница, изпрати своите възпитаници. На сцената се качиха последователно абитуриентите от 5-те паралелки. Първо по червения килим преминава абитуриентите от 12 “А“ клас с Профил математически с интензивно изучаване на английски език, с класен ръководител Тира Гьошкова, която е носител на тазгодишния приз “Учител на годината Дупница 2024, в категория “Учител в средното образование“.


След това се качиха на сцената техните съученици от 12 “Б“ клас с Профил природни науки с интензивно изучаване на английски език, с класен ръководител Мариана Гюрова, 12 “В“ клас Профил хуманитарни науки с интензивно изучаване на английски език с класен ръководител Надя Ортакчийска. 12 “ Г“ клас Профил предприемачески с интензивно изучаване на английски език с класен ръководител Димитър Кърнолски и 12“Д“ клас Профил софтуерни и хардуерни науки с интензивно изучаване на английски език, с класен ръководител Татяна Кръстовчева. Очарователната Ивайла Кръстева от ПГ “Христо Ботев“, бе облечена в прекрасна червена рокля. Тя ще учи специалност “Музика“ в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров“ гр. София. В 19.30 ч. бяха посрещнати абитуриентите от ПГ “Акад. Сергей П. Корольов “12“А“ клас Професионална паралелка Машини и съоръжения за химическата и хранително-вкусовата промишленост, с класен ръководител Ирена Величкова, 12 “Б“ клас, Професионална паралелка Електрообзавеждане на производството с класен ръководител Биляна Маринова и 12 “В“ клас Професионална паралелка Икономическа информатика, с класен ръководител Диляна Хантова.

Всички абитуриенти от училищата в община Дупница се представиха на сцената, броиха от 1 до 12, благодариха на своите класни ръководители и на учителите си. А от своя страна, класните ръководители приветстваха своите възпитаници и им пожелаха много успехи и късмет в живота.

Облечен в елегантен костюм кметът на община Дупница д-р Първан Дангов посрещна всички абитуриенти и беше с тях на сцената. “Скъпи млади хора, предстои ви да поемете по един нов път, който няма да е лек. Но аз вярвам, че с качественото обучение, което сте получили от своите учители, вие ще успеете и ще станете достойни и пълноценни граждани на Република България.“, поздрави абитуриентите кметът на община Дупница д-р Първан Дангов. Той им пожела да бъдат живи и здрави, да карат безаварийно, да си изкарат прекрасно абитуриентската вечер и попътен вятър. Водещ на събитието бе чаровната актриса от ОбДТ “Невена Коканова“ гр. Дупница Деница Дикова.

Николая Иванова

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *