Общинският съветник и част от Г-15 Д. Урдев калкулира 1.7 млн. лева за спасението на „Пирин“, от тв права се чакат 400 000 лв.

Общинският съветник Димитър Урдев, който преди време беше част от групировката Г-15,  спонсорираща орлетата, калкулира 1.7 милиона лева за спасението на „Пирин“. Строителният предприемач пресметна, че това е сумата, която се очаква в началото на новата година да влезе в клубната каса и да осигури финансовото спокойствие до края на сезона в края на месец май, като в нея не влиза инвестицията от Общината, притежаваща акциите на футболното АД.

Две вноски, минимум по 400 000 лева, се полагат на благоевградския ОФК, едната от телевизионните права по договора с фирмата, придобила правото да излъчва директно мачовете от Първа лига, а другата от фонда „Солидарност“ на УЕФА, която се изплаща на всички български отбори за участието на водещите ни клубове в европейските клубни турнири.

Най-големият рекламодател, притежател на четирите 8-ци и бос на втородивизионния „Септември“ Румен Чандъров, откликна на отчаяния зов от стадион „Христо Ботев“ да се притече на помощ след абдикирането на предишния благодетел Пол Белогур и вдигна мизата в спонсорския договор. Пак според Д. Урдев по силата на споразумението с ЦСКА за приютяването в Благоевград на чупливия ганайски нападател Бисмарк Чарлс-Канцлера армейците трябва да си платят за жеста на колегите си от „Пирин“, падежът на сумата е договорен за идния месец.

Изчисленията на Урдев сочат, че клубът няма да има проблем да погаси задълженията си към държавната хазна, фирмите доставчици, футболистите, треньорите и обслужващия персонал. Новият кмет Методи Байкушев обяви за над 270 000 лв. дългове и нула лева по банковите сметки на футболната марка на града, което пък  неговият предшественик Илко Стоянов категорично отрича.

В същото време част от играчите, носещи екипа на „Пирин”, вече се оглеждат за нови отбори, където ще се озоват без пари още в началото на Нова година, ако заплатите им не бъдат изплатени навреме. 17-годишният юноша от школата Васил Христов вече го направи по вина на клуба, украинецът Данило Кондраков също е аут по този параграф. За да предотврати разпадането на отбора, се разчита на контактите в чужбина и у нас на бившия национал със солидна кариера в Русия Петър Занев, който беше назначен за управител на „Пирин“ на мястото на Атанас Дафинов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

6 Коментара

  1. вие си ги избрахте

    Само да вметна и да се знае от всички. Шеф на т.нар. Г-15 беше бащата на сегашния кмет – Петър Байкушев.

    Отговори
  2. бивш студент

    Този, като нещо шеф на студентите в ЮЗУ, събираше младички дащни к.урвички в една стаичака, пиеха и се шибаха посред бял ден, а сега стана голям “бизнесмен“. Дееба крадеца му скрадец, нагъл до безобразие!

    Отговори
  3. Студент

    Този „строител“ е голям неблагодарник! Още от студентските години започна с далавери с празника на студентите! Икономическа полиция се занимаваше с неговите далавери в град Мелник! Взел парите на два пъти повече студенти, отколкото е можело да спят на едно място! Та това представлява този екземпляр, който отново влезе с купени гласове в общинският съвет на Благоевград!

    Отговори
  4. Лев Яшин

    Този потурнак, навремето “вечен студент“ в ЮЗУ-то, да си гледа чалмата и да не се бърка, където не разбира!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *