Окръжен съд върна на работа уволнена 2 пъти от кмета Р. Томов организаторка на културни събития, общината осъдена да й плати 7548 лв. обезщетение

Окръжен съд възстанови на работа в община Благоевград Елена Николова на длъжността „Организатор културни събития и връзка с културните институции“. Магистратите отмениха уволнителната заповед на кмета Румен Томов от 26 август миналата година като незаконосъобразна.

На практика тогава служителката е уволнена повторно. Първото прекратяване на трудовото й правоотношение е на 5 март същата година, когато са уволнени всичките четирима, работещи в направление „Култура“, с мотив несправяне с работата и съкращаване на щата. Те оспориха в съда уволнителните си заповеди, като Елена Николова печели делото още на първа инстанция.

Поради разсеяност решението на Районен съд не е обжалвано и влиза в сила, а възстановената общинска служителка се явява на старото си работно място.

Тогава с мотива съкращение на щата кметът издал нова уволнителна заповед, която Елена Николова пак атакува в съда. Този път губи делото в Районен съд, който отхвърля исковата й молба. В Окръжен съд обаче отменят решението на Районен съд и връщат служителката на работа, като община Благоевград е осъдена да й изплати обезщетение в размер на 7548.18 лв. ведно с лихвите, както и разноските по делото в двете съдебни инстанции, съобщиха от пресцентъра.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВКС.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *