
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 4 бр.
лук – 2 глави
моркови – 1
доматено пюре – 6 с.л.
ориз – 1 купичка
вода – 4 купички
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – 1 щипка
чубрица
сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутчетата се обезкостяват и се маха кожата. Месото се нарязва на малки хапки и заедно с нарязания лук и рендосания морков се запържват. Добавя се оризът и периодично се разбърква.
Щом оризът промени цвета си, се слага червеният-, черният пипер, чубрицата и солта. Разбърква се и се прехвърля в широка тенджера.
Налива се горещата вода и се добавя доматеното пюре. Разбърква се и се слага на котлона на силната степен.
Десет минути след завирането котлонът се изключва и тенджерата се затваря с капак, за да се задуши.
До половин час оризът си дърпа водата.
Поръсвате готвото пиле с ориз с пресен магданоз!
Вкъщи не харесваме сух ориз и често го приготвям по този начин – получава се сочен ориз с пилешко и зеленчуци!