Ориз с пилешко на котлон

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 4 бр.
лук – 2 глави
моркови – 1
доматено пюре – 6 с.л.
ориз – 1 купичка
вода – 4 купички
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – 1 щипка
чубрица
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутчетата се обезкостяват и се маха кожата. Месото се нарязва на малки хапки и заедно с нарязания лук и рендосания морков се запържват. Добавя се оризът и периодично се разбърква.

Щом оризът промени цвета си, се слага червеният-, черният пипер, чубрицата и солта. Разбърква се и се прехвърля в широка тенджера.

Налива се горещата вода и се добавя доматеното пюре. Разбърква се и се слага на котлона на силната степен.

Десет минути след завирането котлонът се изключва и тенджерата се затваря с капак, за да се задуши.

До половин час оризът си дърпа водата.

Поръсвате готвото пиле с ориз с пресен магданоз!

Вкъщи не харесваме сух ориз и често го приготвям по този начин – получава се сочен ориз с пилешко и зеленчуци!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *