Орлето Д. Младенов посочи курс към професионалния футбол за ФК „Кюстендил“, трикратен голмайстор на Трета лига повежда атаката

Курс към професионалния футбол посочи орлето Даниел Младенов, който преди броени дни оглави третодивизионния ФК „Кюстендил“. В унисон с амбициозната цел сините стягат солидна селекция во главе с наставника си, който ще има статут и на футболист, както новоизбрания спортен директор Димитър Илиев. На стадион „Осогово“ се завърнаха вратарят Александър Михайлов и острието Александър Александров-Аци. Стражът през зимата стана част от ЦСКА 1948, но счупи крак в самото начало на престоя си в покрайнините на София и след края на сезона реши да се прибере в родния си тим под Хисарлъка. Трикратният голмайстор на Трета лига пък се очертава като най-сериозния трансферен удар по конкуренцията. С достатъчно дълъг стаж по футболните терени са и Боян Стойнев, Даниел Гогов, Ахмед Адемов-Пато, Георги Купенов… С отбора се разделят халфът Христо Панчев и вратарите Владимир Иванов и Кристиян Добрев.

„Чакаме още едно-две попълнения, които все още не са ни потвърдили, че искат да играят при нас. 12 футболисти от стария отбор остават. С тази селекция ще се опитаме да влезем веднага във втория ешелон. Новото ръководство в лицето на кмета и всички останали шефове ни поканиха преди един-два месеца – мен за играещ старши треньор и Димитър Илиев. Разбрахме се, че трябва да направим някакво обединение с „Велбъжд“ с всеобщото желание футболът в Кюстендил малко да се съживи и да започнем да правим нещата на по-високо ниво. На 12 юни това нещо се случи, има вече обединение. Отборът ще се казва ФК „Кюстендил“, но оставяме и името на „Велбъжд“, за да може юношите, понеже имаме много деца, да играят в една група. Ентусиазмът е налице да се случи нещо по-сериозно в града. Това, което заварваме с Митко, са неща, които не са доста професионални. Тепърва ще ги оправяме. Най-просто казано, ако почваме от нулата, ние сме на минус 0. Като започнем от терени, съблекални, топки, пособия… Планирани сме лагер в Говедарци от 1 до 12 юли, подготовката стартира на 26 юни, а контролите са шест на брой. С нашето идване задачата е да сме първи, но няма нищо на всяка цена. Мачовете ще покажат накъде ще се запътим. Най-важното е клубът да започне да функционира по-професионално и хората да го видят нагледно. Няма да стане с магическа пръчка от днес за утре, защото до момента се е работило аматьорски. Ако може от 100 човека, които идват на мачовете, да ги направим 500 – това лично за мен ще е голям успех“, коментира Д. Младенов, който започва мисията си с екип в състав Любомир Тончев (пом. треньор), Красимир Петков (треньор на вратарите) и Румен Омерски (кондиционен треньор).

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *