Ортопедът д-р О. Сатиев хвърли оставка от МБАЛ – Благоевград, остава да работи на кабинет в поликлиниката

Старши ординаторът на ортопедия и травматология д-р Олег Сатиев напуска благоевградската болница. Той е депозирал молба за напускане след 27-годишен непрекъснат трудов стаж в МБАЛ – Благоевград. Предизвестието на д-р Сатиев изтече в средата на септември. След като използвал полагаемия си годишен отпуск, ортопедът взел решение да не се завърне на работа. Напускането му предизвика оживени коментари сред бялата гилдия, има и притеснения, че в отделението ще възникне дефицит на специалисти.

„Мотивът за напускането ми е личен, има много дежурства на разположение по спешност, работата е тежка и отговорна, няма да се разделям с професията, продължавам да работя на кабинет в поликлиниката”, каза д-р Олег Сатиев. Той сподели, че първо смята да се възстанови от напрежението и все още не е решил дали да продължи да работи в друга болница.

В момента в ортопедия на МБАЛ – Благоевград  продължава да работи дългогодишният началник д-р Александър Сивиков, който е на пенсионна възраст.

За коментар потърсихме началника на ортопедия д-р Стоян Папочиев, който уточни, че криза за специалисти няма.

„Има желаещ колега, който е с опит и пристига от друга болница, в момента отработва предизвестието си”, поясни д-р Папочиев. Той уточни, че в отделението работят трима ортопеди, обучават се и специализанти.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *