Откриха комплекс за ловна стрелба в Радомир

Комплекс за стрелба  на Ловно-рибарското сдружение в Радомир бе открит тържествено вчера. Това бе финалната проява от честването на 120-тата годишнина на дружеството, на тържеството присъстваха председателят на Националното ловно-рибарско сдружение- Съюз на ловците и риболовците в България инж. Васил Василев, кметът на Радомир Пламен Алексиев и заместниците му Любка Димитрова и Димитър Димитров,началникът на РУГ Кюстендил Здравчо Тодоров, председатели  на Ловно-рибарските сдружения  от Дупница, Кюстендил, Перник и региона. Приветствие към ловцете и гостите поднесе инж. Васил Василев.

„Честита придобивка, пожелавам ви и занапред да работите така както до сега. Новото стрелбище е  и един плюс за обкщината“, каза кметът Пламен Алексиев. Той подари на сдружението плакет с герба на Радомир.Алексиев обеща  общината да спонсорира един турнир по стрелба на новото стрелбище.

След официалната церемония се проведе турнир по ловна стрелба скийт като отборно първо място спечели дружинката на Дебели лаг, на второ място е Първа ловна дружинка Радомир и на трето- дружинката от квартал „Върба“. Индивидуалните победители са на първо мястоГеорги Младенов от Ковачевци, на второ Георги Стойнев от Радомир и на трето- Димчо Начев от Долни Раковец.

Ловнострелковият комплекс е лицензиран, намира се на 1,5 км. от града в полите на Голо бърдо. Разположено е на терен от 20 дка. Като има и 20 дка аклиматизационна зона. Изградено е и чакало, и  волиер за доотглеждане на птици.

1 320 ca лoвцитe, члeнyвaщи в cдpyжeниeтo oт тpитe oбщини – Paдoмиpcĸa, Зeмeнcĸa и Koвaчeвcĸa. Te лoвyвaт нa 86 000 xeĸтapa лoвнa плoщ, a зa дa имaт бoгaт yлoв ce гpижaт зa дивeчa пpeз зимнитe мeceци ĸaтo ocигypявaт xpaнa в xpaнилĸи. Дpyжинĸитe paзceлвaт яpeбици, a нaпocлeдъĸ и диви cвинe.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *