Топ теми

ОЧАКВАНО В ПИКА НА ПАНДЕМИЯТА! Коледният базар в Благоевград остава без скара-бира, спечелилите търга за павилионите се отказаха

Без кебапчета, кюфтета и скара-бира остава коледният базар в Благоевград тази година. Всички ресторантьори, спечелили на търг сглобяемите заведения на площад „Г. Измирлиев“ пред общината, са се отказали от договорите след заповедта за затваряне на ресторантите до 21 декември.

Много граждани реагираха остро още при старта на монтажа на павилионите заради усложнената Ковид обстановка, коментирайки в социалните мрежи, че отварянето им би било пир по време на чума. Миналата седмица кметът на Благоевград Р. Томов призна, че част от наемателите се отказват, а вчера стана ясно, че всички са се отказали.

Припомняме, че наддаването за „кочинките“, както благоевградчани наричат временните заведения на базара, бе преди 2 седмици и на него съпрузите Милена и Димитър Грозданови от с. Рилци успяха да шокират конкурентите си с оферта от 10 920 лв. без ДДС за един от двойните павилиони. Останалите участници в търга тогава не скриха изумлението си от смелата оферта в условията на епидемия и ограниченията в броя на масите.

Втория двоен павилион взе Николай Христов с фирмата си „Рони-НХ- 94“ ЕООД, който традиционно работи на базара с Иво Митев-Скиф.

Двата малки павилиона от 8 кв.м за скара-бира пък спечелиха Росен Десподов и Иван Байрактарски-Бари.

Вчера стана ясно, че и четиримата са решили да не се възползват от  възможността след 21 декември да отворят и да платят наем само за времето, в което ще ползват къщичките. Така за първи път коледният базар в Благоевград тази година ще се състои само от 4 павилиончета за подаръци, наети от Сергей Сукалински и съпругата му Надежда, плюс още едно, в което ще се продават предмети, изработени ръчно от потребителите на социални услуги в общината.

19 791 лв. без ДДС се очакваха да влязат в общинската хазна от наемите на коледния базар тази година, но това няма да се случи. В същото време обаче т.нар. „кочинки” още преди седмица бяха монтирани от служителите на общинската фирма „Биострой”, а сега ще трябва да бъдат демонтирани.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *