Пациент с двойна бронхопневмония напусна за 2 ч. болницата, за да си нахрани кокошките на село

Седем пациенти от района около Дупница със съмнение за коронавирус са потърсили помощ на тел. 112 в събота. Четирима са от Дупница и по един от Кочериново, Сапарева баня и село Яхиново, община Дупница.

В Спешен център – Дупница са подадени сигнали от тел. 112, че 7 души твърдят, че имат симптоми на Ковид-19 и са били посъветвани от личните лекари да се обадят на националния оператор. С линейки на Спешен център пациентите са извозени от домовете им до инфекциозно отделение на общинската болница в Дупница. Направени са им писиар тестове, които ще бъдат готови днес. От събота е затворено хирургичното отделение в общинската болница. Спрени са планови и спешни операции заради коронавируса.

Както „Струма” писа, инфекциозно отделение е пълно, по-тежко болните се настаняват в ортопедично отделение, което също е за Ковид. От вчера се приемат пациенти със съмнение във 1-во вътрешно отделение. Вчера пациент от отделението, след като било установено, че е с двойна бронхопневмония и ще бъде тестван за Ковид-19, си тръгнал от болницата, за да си нахрани кокошките на село. Върнал се след около 2 ч. отново в отделението. Оказало се, че никой не разбрал, че е излязъл извън болницата, сестри , охрана…

Разбра се, че двама лекари и един фелдшер от Спешен център – Дупница, които бяха излезли в отпуск по болест, са с положителен тест за Ковид-19. Заразата взе 5 жертви в Дупница само за периода петък-неделя .

Както “Струма” писа, пред спешния кабинет в общинската болница се образуват опашки от уплашени пациенти със симптоми, наподобяващи тези на коронавируса. Причината за струпването е, че личните лекари не вдигат телефоните си през нощта, коментират работещи в спешния кабинет лекари.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *