HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пациент с инсулт вилня в реанимация, свали винтила от кислородна бутилка и го запрати по главата на дежурната медсестра

Пациент вилня в реанимация на общинската болница в Дупница, извади винтила на кислородната бутилка и го хвърли по дежурната сестра в сектора, където лежат тежко болни паициенти с инсулти и инфаркти. И. Кирилов бил докаран от Бобов дол в четвъртък в интензивен сектор след прекаран инсулт. В четвъртък срещу петък през нощта той настоял медсестрата да го пусне да си ходи, не желаел да стои в болница. След отказа на дежурната сестра И. Кирилов изскубнал винтила на кислородната бутилка, от която бил захранван с кислород, тъй като бил със затруднено дишане, и го запратил по сестрата, като я уцелил по главата. Останалите тежко болни хора в интензивен сектор се изплашили. Охранителят на болницата и дежурният лекар едва успели да укротят разярения пациент. Медицинската сестра е изпаднала в шок от преживяното, сутринта след кошмарното дежурство е подала молба за отпуск, като заявила, че може и да не се върне на работа след преживения ужас. От болницата не са уведомили полицията, тъй като И. Кирилов е тежко болен, да не бъде травмиран допълнително.

Вчера, докато санитарка го караше с инвалидна количка до тоалетната, И. Кирилов крещеше по коридора и обиждаше лекари и персонал…

Репортер на “Струма” попита управителя на болницата доц. Димитър Недин уведомен ли е за случилото се в интензивен сектор и каква ще е неговата реакция. Ето отговора му: “Каква реакция да имам. Човекът е тежко болен, не мога да го дам на полицията. Но и не съм съгласен пациенти да налитат на бой на персонала. Ако някой не си върши добре работата, тогава недоволните пациенти да се обръщат към мен. Аз ще реша какво наказание ще наложа на провинилия се, без друго ще правя още съкращения и този, от когото се оплачат, ще изхвърчи пръв, но да се нападат така медицински лица, не съм съгласен”, категоричен е управителят на болницата.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Вазовият Иванчо

    Петрова, пише се “вЕнтил”! Оразовай се, след като очевАдно нямате коректор или и той е с купена тапия от ЮЗУ-то…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *