Петричанин оцеля в премазан от ТИР опел, връщал се от летището

25-годишният Радко Ментов от Петрич е с мозъчно сътресение, комбинирани контузии по тялото и сериозна травма на коляното след тежка катастрофа на главен път Е-79. Той е бил затиснат в автомобила си „Опел” след сблъсък с румънски ТИР, приет е в хирургия на благоевградската болница. Пътният инцидент станал в събота около 16,30 часа в района на Кресненското дефиле.

Р. Ментов няма спомени от тежкия удар в камиона, автомобилът му е смачкан. Той е в шок от случилото се и едва на следващия ден осъзнал колко голям късметлия е, че е оцелял. Ето какво разказа шофьорът от болничното легло:

„Пътувах за Петрич, връщах се от летището в София, бях сам в колата и слушах музика, движех се с ниска скорост, защото времето беше мрачно. Валеше дъжд, помня, че имаше мазно петно като от разлято масло, и забих спирачка, но колата стана като шейна и загубих управление. Поддържам автомобила си, гумите са нови, зимни. Връхлитащият камион и всичко след това ми е като в просъница. Загубил съм съзнание след челния удар. Чувствам се късметлия, при такъв челен сблъсък  последствията можеше да бъдат фатални. Усещам болки в гърба и коляното, по цялото тяло, но най-важното е, че оцелях, сега съм на легло, очаквам бързо да се възстановя”, заключи младежът.

Един от свидетелите, който се притекъл пръв на помощ на пострадалия шофьор, е Венцислав Стоянов от Видин. Той работи и живее в Благоевград. В. Стоянов и за миг не се поколебал, хукнал да вади шофьора от купето на премазания опел, дал му вода. Водачът на румънския ТИР е невредим след инцидента.

Движението през дефилето след ханчето в посока Кресна бе блокирано заради катастрофата. Образуваха се километрични опашки и в двете посоки. Водачи на автомобили останаха блокирани и в тунела. Служители на ОД на МВР – Благоевград изясняват причините за тежката катастрофа.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *