
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки маншони – 500 г
олио – 4 с.л.
лапад – 2 връзки
ориз – 4 с.л.
пресен чесън – 1 стрък
червен пипер – 1 с.л. равна
джоджен – пресен
магданоз
сол – на вкус
лук – 1 малка глава
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бланширайте почистен от жилите лапад за кратко във вряла вода, докато смени цвета си.
Отцедете и нарежете на ситно. Нарежете ситно лук, чесън и в загрято олио запържете за кратко.
Добавете пилешки маншони, сипете малко вода и задушете.
Прибавете нарязан лапад, ориз, разбъркайте и поръсете с червен пипер.
Налейте гореща вода, да покрива продуктите и малко над тях.
Овкусете със сол и щипка черен пипер.
Гответе манджата с пилешко до готовност, като при нужда се долива още вода, докато се свари оризът.
Накрая добавете нарязани подправки и поднесете с пресен чесън.
Чудесна пролетна гозба са тези пилешки маншони с лапад и ориз – добър апетит!