Пица калцоне

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

300 г брашно, 130 мл топла вода, 50 мл зехтин, 1 щипка сол, 1 ч. л. риган, 2 ч. л. суха мая, 1 ч. л. захар, зехтин за намазване. За плънката: 30 мл зехтин, 2 връзки пресен лук, 200 г домати на кубчета (от консерва), 200 г маслини (без костилки), 1 щипка сухо чили, 1 щипка риган.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Маята се разтваря със захарта в част от водата и се оставя да шупне. Брашното се смесва със солта и ригана. Добавят се останалата вода, зехтинът и втасалата мая и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си. Плънката се приготвя, като доматите, нарязаният лук, разполовените маслини, риганът, чилито и зехтинът се готвят в тиган за около 10-15 минути, след което се охлаждат. Тестото се разточва и отгоре се разпределя плънката. Прехлупва се и се притиска, за да се затвори добре. Пицата се слага в сгорещена тава с дебело дъно и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 15 минути. Маже се със зехтин и се сервира.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *