Пица с шунка, сирене и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. оцет
2 настъргани домата
1 ч.л. чубрица
100 г сирене
100 г шунков салам или шунка
100 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Към брашното се прибавят солта и содата, която се гаси с оцета и киселото мляко. Омесваме тестото и го разстиламе в намазана с масло тава. Печем тестото при 200 – 250 градуса 15 минути (да хване коричка). Изваждаме тестото и го намазваме с краве масло. Върху него нареждаме шунката, нарязана на тънко, а върху нея слагаме доматите, смесени със сиренето и чубрицата. Печем 5 минути, накрая слагаме настърган кашкавала и оставяме да се запече.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *