Плувецът на „Вихрен“ П. Мицин стигна европейски финал с личен резултат за сезона

Плувецът на „Вихрен“ Петър Мицин се класира за финала на 200 метра бътерфлай на вропейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени (Рум). Възпитаникът на санданския специалист Николай Вакареев даде време от 1:53.77 минути, с което се нареди на 4-о място във втора полуфинална серия. За 18-годишния велинградчанин това е най-добро лично постижение за сезона, след като подобри резултата си от сериите – 1:55.28 мин.

Най-бърз в неговата серия бе Ное Понти (Швей) с 1:51.79, следван от Алберто Рацети (Ит) с 1:52.25. Трети е Рамон Кленц (Гер) с 1:52.73. Първата полуфинална серия спечели Ондрей Гемов (Чех) с 1:52.46. Финалното плуване в дисциплината е днес вечерта.

П. Мицин призна, че е доволен от резултата си на 200 м бътерфлай. „Много съм щастлив от резултата, който показах. Дадох всичко от себе си. Класирах се осми във финала, на косъм от първата резерва. Много съм радостен, също така съм и доволен от времето си. Има още резерви за финала, стига да си почина добре“, заяви асът на „Вихрен“.

Междувременно Диана Петкова се нареди на шесто място във финала на 100 м съчетано. Тя влезе сред най-добрите в дисциплината благодарение на уважена контестация, подадена от Българска федерация плувни спортове, и завърши за 58.95 секунди. В другия финал с българско участие Габриела Георгиева финишира осма на 200 м гръб. Георгиева завърши за 2:04.59 мин. и изоставане от първата Меди Харис (Вбр) на 2.14 секунди.

„Искам да поздравя състезателите и всички, които милеят и помагат на българското плуване. Представянето на плувците ни е плод на много труд и нерви в последните три дни. Гледаме напред, защото сме в средата на шампионата. Очаквам още добри класирания. Всички виждат, че плувците ни са много добре подготвени и в отлична форма”, заяви главният треньор на нашите Кристиян Минковски.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *