Под ръководството на кмета Джибов младите майки в Лебница украсиха коледно дръвче на мегдана, събраха цялото село за запалването на светлините

В санданското село Лебница запалиха светлините на коледната елха. Това стана факт след инициираната сбирка между новия кмет на селото Васил Джибов – Полковника, младите майки в селото и най-нетърпеливите жители – децата. Всички, които изявиха желание да се включат в инициативата, прескочиха до домовете си и донесоха играчки и гирлянди от семейния арсенал. Лавинообразно кампанията обхвана всички – и мало, и голямо се включи в украсяването на празничното дръвче на селския мегдан.

За броени минути то бе променено до неузнаваемост и около него за финално фото се струпаха всички замесени заедно с наследниците си.

В късните часове на деня елхата засия в празнични светлини и ще радва жителите на Лебница до края на коледните и новогодишните празници.

Украсяването на елхата бе началото на серията чудесни иницитиви, които предстоят в селото. На 16.12. на дневен ред е общоселското събрание, на което Полковника ще сведе до населението какво предстои около празниците, като естествен пик на отбелязването им се очертава благотворителният базар, насрочен за 26.12. Тогава ще се предлагат тематични кулинарни изкушения, приготвени от най-добрите лебнишики майсторки, като средствата от продажбата на коледните уникати във вид на питки, сладкиши и изненадите от томболата ще бъдат дарени за болно дете от общинския център Сандански. Още отсега инициативен комитет, включващ Мария Джалкова, Мария Тодорова, Ани Андонова, Костадинка Накова и Златка Андонова, е впрегнал своята креативност в подготвяне на богата музикално-сценична програма  на тържеството, което ще съпътства базара. На кмета Джибов се падна отговорната задача да обезпечи присъствието на димящи скари и богат набор от гроздови еликсири, които да повдигат настроението на уважилите това богоугодно начинание.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *