Топ теми

Пожар в Центъра за психично здраве в Бургас 

Пожар е възникнал в Центъра за психично здраве в Бургас, съобщават от ОД на МВР.  Един е обгазен, а други 42 души са евакуирани. Няма сериозно пострадали. 

Сигналът за пожар в ЦПЗ е получен в 19.07 часа на телефон 112. На място веднага са изпратени три противопожарни екипа и 11 огнеборци, както и полицейски екипи.

Началникът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев поясни:

„Пожарът е възникнал на 9-тия етаж в сградата. Пожарникарите на място установяват, че има нужда от евакуация. От този етаж са евакуирани 6 човека, а заради задимяването на 10, 11 и 12 етаж са евакуирани още 36 души. Един от евакуираните има нужда от преглед и е транспортиран с линейка.“ 

На място бе и кметът на Бургас Димитър Николов:

„Притеснихме се, но най-важното е, че няма загинали. Обгазяването на пострадалия не е сериозно. Пациентът е с тежка форма на шизофрения. 42 ще бъдат разместени. Основно е засегнат един етаж, пациентите ще бъдат настанени в други свободни стаи. Такива има достатъчно. Сутринта рано ще дойде екип от техници и двама инженери от Община Бургас, които ще направят подробно описание на всички щети и още на следващия ден започва възстановяването на всички засегнати от пожара помещения.“ 

Сгадата е държавна собственост. Кметът заяви, че ще поиска тя да бъде прехвърлена на общината. 103 са пациентите, настанени в момента в Центъра за психично здраве. 

Управителят д-р Надя Желязкова увери, че служителите й са действали бързо и адекватно. Помагали са и пациенти за извеждането на хората от засегнатите етажи. 

След като задимяването премине, ще започне оглед. По информация на ОД на МВР огънят е тръгна от фотьойл и диван в коридора на 9-тия етаж на сградата. Най-вероятната причина, която се коментира на място е, че пушене е предизвикало пожара. 

Предстои извършването на оглед.

БНР

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *