ПОРЕДЕН ОПИТ: Инициативен комитет ще сменя името на Сандански със Свети Врач

Инициативен комитет ще настоява за възстановяване на старото име на Сандански – Свети Врач, съобщи един от инициаторите Георги Каменаров. Той поясни, че на проведена преди няколко дни среща в Сандански, на която са присъствали д-р Васил Попов, Иван Данаилов, финансистът и бивш общински съветник Георги Манолев, бившият директор на Археологическия музей Владимир Петков, Димитър Тошев и Методи Христов, са взели решение да работят в такава посока.

Според справка в Община Сандански това не е първи опит да бъде върнато старото име Свети Врач. През 1992 г. е имало такава инициатива от бившия кмет на общината д-р Драго Попов, но тогава тя е била стопирана от президента Желю Желев. Преди 10 години вече покойният композитор Валентин Пензов също стартира процедура за преименуване на Сандански, но тогава спирачка се оказва местният ОбС, а аргументът е бил, че жителите ще бъдат натоварени с големи разходи и неудобства, защото трябвало да си сменят личните документи, а също Общината трябвало да покрие и последващите разходи за нови информационни и указателни табели, на които да пише „Свети Врач” вместо „Сандански”.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

5 Коментара

  1. Робът се бори за свобода!

    Свободният за съвършенство!
    Великолепна мисъл на Яне Сандански!
    Един умен природно-интелигентен българин войвода, революционер борец за Свобода!
    ..
    За жалост „инициаторите“ се самопредставят като роби, несвободни люде!
    Съвършенството е недостижимо за тях – вижте ги на фотото.

    Отговори
  2. НаПикасо

    Ами като са започнали, да преименуват и Благоевград на Скаптопара или Горна Джумая!

    Отговори
  3. Ванци

    Отбор юнаци Нямат си друга работа.Толкова проблеми има Сандански,те се занимават с глупостите.Като беше кмет Попов,какво направи?Едно голямо нищо.Това ли е проВблема на Сандански?

    Отговори
  4. Хрельо

    Ами като е било Свети Врач е било село. Да направят Мелник общински център, както е било някога. И вече всичко ще им бъде по мед и масло.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *