Предколедна пресконференция на кмета на Благоевград! Р.Томов съобщи важни новини за общината

Финансовото състояние на община Благоевград е стабилизирано в резултат на спешните икономии, които наложихме, съобщи на предколедна пресконференция кметът на общината Румен Томов. Той информира, че от МРРБ преди дни е наложена санкция на общината за избор на изпълнител на обществена поръчка, но не цитира за коя.

На въпрос от журналисти дали Франкофоли наистина се премества в София, каквито публикации излязаха, кметът Томов съобщи, че преди дни при среща е разговарял с посланика на Франция у нас Флоранс Робин , като е декларирал категоричното желание на общината Благоевград да остане домакин на Франкофоли. Посланичката е поела ангажимент да съдейства с всичко в тази посока, но във връзка с излезлите публикации, че фестивалът догодина се мести в София, вчера е направил запитване до френското посолство по въпроса.

Биострой ще започне експлоатация на новото сметище веднага след като се закупи необходимата му за това техника, която ще струва около 500 хиляди лева, информира градоначалникът на въпрос кога ще се пусне новото депо.

Около 20 милиона лева задължения на общината са открити до момента, като има неразплатени сметки по договори, някои за немалки суми, които кметът Томов обясни, че се надява да се разсрочат. Предстои подписване на договор за наем на пистата в местността Картала, за която преди няколко дни се проведе търг за отдаване под наем за 10 години. Фирмата „Прима инвест БГ“ ООД  , с която най-вероятно ще бъде подписан договор в близките дни, има задължения към общината в размер на около 100 000 лева, за които е направен погасителен план.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *