Преференциите изстреляха в парламента последната в листата на ГЕРБ – Перник, ЮЗУ възпитаничката Хр. Георгиева, клетва положи и дупничанинът д-р Ал. Паризов

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС от 14-и МИР – Перник Кирил Ананиев и втората в листата Десислава Ахладова няма да са депутати засега. Те ще продължат да изпълняват длъжностите си на министри, докато има правителство в оставка.
На тяхно място в парламента влизат д-р Александър Александров, който и досега бе депутат в 44-ото народно събрание, и педагогът Христина Георгиева, която бе последна в листата на ГЕРБ, но получи много преференции. Георгиева е бакалавър по психология от ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград. Медикът, който пък бе на 5-о място, също събра голям брой преференциални гласове на изборите.

Трети в листата на ГЕРБ бе председателят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов, но не му достигнаха преференциите, за да влезе в парламента, макар и временно.
Вчера д-р Александър Паризов от Дупница положи клетва като депутат от коалиция ГЕРБ-СДС. Решението е на ЦИК. Д-р Паризов беше шести в листата за 10-и МИР – Кюстендил, но получи втори по резултат преференциален вот след Михаела Крумова.

ЦИК обявява за народен представител от Десети изборен район – Кюстендилски Александър Иванов Паризов от листата на коалиция ГЕРБ-СДС за времето, през което Христо Богомилов Терзийски изпълнява функциите на министър в оставка, се пише в решението.

Д-р Паризов е с повече от 30 години опит в лекарската професия и по-конкретно в областта на психичното здраве.Той е единственият депутат от Дупница в 10-и МИР – Кюстендил.

   КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Безплатно просвещение за "калинки"

    Тя и Ахладовата май бе с ЮЗУ-тапия? Ще цъфнем и вържем с такива кадри, производни на корумпирания ПИФ, во главе с Пеевски, Шкембе войвода и прочее знайни и незнайни херои!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *