ПРЕЦЕДЕНТ! ОбС – Сандански отмени избора на 5 съдебни заседатели и насрочи нова процедура за пълната квота от 25

Прецедент в Общинския съвет в Сандански – заради липса на кандидати бе отменено решението на местния парламент, с което бяха избрани едва петима съдебни заседатели за Районен съд. Наложи се да се открие нова процедура.

Преди да бъде подложена точката на гласуване, председателят Георги Батев разясни ситуацията на колегите си: „Откриването на нова процедура се налага за това, че в предишния мандат не е попълнена квотата на общината, която е от 25 съдебни заседатели. Ние имаме решение, с което сме избрали само петима, т.е. те са недостатъчни. В разговор с административния ръководител Рая Манолева стигнахме до убеждението, че трябва да отменим старото решение и да открием нова процедура”, каза Батев.

Последва първо отмяна на решението от месец септември, с което са избрани петимата съдебни заседатели, след това бе гласувано решение за откриване на нова процедура. Бе избрана и временна комисия, която да организира и проведе избора. За председател бе избран съветникът Яне Янев, в комисията влизат още Юлиян Ефендийски, Костадин Миндов, Кирил Димитров и Калин Терзийски.   

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *