Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Проблем с имената на ресорите на България и Хърватия в новата ЕК?

Ден след като обяви новите ресори в Европейската комисия новият председател Урсула фон дер Лайен бе подложена на остри критики. Причината е наименованието на ресорите и най-вече ресорът за имиграция, преименуван в “Защита на нашия европейски начин на живот”. Фон дер Лайен е подложена на натиск да смени наименованието, а европарламентът заплаши, че ако тя не го направи ще се наложи той да го смени.

Проблем с имената на ресорите се очертава и за ресора на България и Хърватия. Те ще бъдат дискутирани следващата седмица.

Под въпрос е и дали всички номинирани кандидати ще получат одобрение от парламента, който вече се усъмни дали кандидатите на Румъния, Унгария, Полша и Франция са най-подходящи. Срещу някои от тях текат разследвания в страните им.

Наименованието на ресора „Защита на европейския ни начин на живот” предизвика не само критики, но ирония и подигравки.

Ресорът се поверява на гърка Маргаритис Схинас, досегашен говорител на Комисията и покрива въпросите на имиграцията и сигурността. Според критиките свързването на имиграцията със защита на стила на живот в Европа е цинично, предава Нова телевизия.

 „Амнести Интенешънъл” определи името на ресора като заплашително. Медии отбелязаха, че „Защита на нашия начин на живот” бил девиз на крайнодесни организации, вдъхновили терористични действия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *