ПРОГНОЗА НА „СТРУМА” СЕ ПОТВЪРДИ! С драматичните 0,01 т. преднина пернишката „Саламандър – АСО“ измести благоевградската „Алфа-Груп” от охраната на общинските паркове и социални жилища срещу 430 хил. лв.

Охраната на общинските паркове и социалните жилища в Благоевград през следващите 3 години преминава в ръцете на пернишката фирма „Саламандър-АСО” ООД на Лъчезар Пенев и Филип Атанасов срещу 429 079,68 лв. Те изместиха гардовете на благоевградската фирма „Алфа-Груп Секюрити” ООД на съдружниците Костадин Георгиев, Кирил Терзиев и Росен Туталов, които охраняваха обектите досега. В заповедта си за избор на изпълнител на проведената обществена поръчка кметът на общината инж. Румен Томов е посочил, че победителите са оценени от комисията с 25,75 т., а конкурентите им – с 25,74 т. Офертата на перничани да осигурят невъоръжена охрана чрез физическо присъствие и с паник-бутон и СОТ за парковете „Даме Груев”, „Бачиново” и „Ловен дом”, Новите гробища, посетителския център на мемориалния комплекс „Кръста” и денонощна охрана на социалните жилища в кв. „Освобождение” бе 429 079,68 лв., а конкурентите им дадоха минималната цена, вписана от общината в обявлението за поръчката – 431 000 лв. без ДДС, но загубиха с разлика само 1920,32 лв., въпреки че тежестта на цената е едва 50 % при цялостното оценяване на офертите.

Както „Струма“ писа, представител на пернишките охранители за Благоевград е Александър Е. Петров, който бе управител на благоевградската общинска фирма „Паркинги и гаражи“ при управлението на кмета Костадин Паскалев до 2012 г.

Освен за физическа охрана на парковете и социалните жилища, обществената поръчка на община Благоевград в още 4 отделни точки визираше и охраната на детските и социални заведения, зала „Яворов”, художествената галерия, Младежкия дом и складовете му в с. Покровник, старите гробища, зоопарка и парк „Македония“. Резултатите от наддаването по всички останали 4 позиции са анулирани заради липса на графици за работа на охранителите в представените и от двете фирми документи.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *