Продадената автогара в Банско ще се използва като такава още 2-3 г., докато се построи нова

Автогарата в Банско ще продължи да се ползва като такава въпреки продажбата й. Това става ясно от допуснатия за изработване от ОбС – Банско Подробен устройствен план, който е за промяна предназначението на имота от „за автогара“ в „за автогара и обществено обслужване“.

Подробният устройствен план предвижда още промяна на уличната регулация и изместване на пътя, минаващ покрай хотела, източно от автогарата. Към момента улицата се ползва от хотела и е неизползваема за масов транспорт. Изместването й ще даде възможност за лесен достъп и ползването й от гражданите. Реално с новия ПУП-ПРЗ ще се обособят два имота – единият ще продължи да се ползва като автогара, а върху другия ще се изгради спортна инфраструктура и ще се присъедини към хотела, чийто собственик е купил автогарата.

Според Общия устройствен план на Банско устройствената зона, в която попада районът на  автогарата, е от имотите със специално преотреждане. В тях е позволено застрояване до 60%. Толкова е и допуснатото застрояване според одобрените параметри по ПУП-а. Озеленяването е минимум 20% и кота корниз до 10 м.

За продажбата на автогарата в Банско се говореше в курорта доста отдавна, но за нея стана ясно официално едва през месец май. Новината притесни изключително много жителите на града. Кметът Иван Кадев пое ангажимент да преговаря с новия собственик и част от автогарата да продължи да се ползва като такава дори и временно.

Още в началото на юни кметът Кадев се срещна с новия собственик и бе договорено тя да запази предназначението си и в следващите 2-3 години, докато общината определи място и изгради нова автогара. Тогава той съобщи, че в общината са внесени документи за ПУП на територията.

Припомняме, че новият собственик на автогарата е фирмата собственик на съседния четиризвезден „Гранд Хотел Банско”, която е закупила имота от досегашния „Транс-Пирин“ – Разлог.

Според регистъра на местата за настаняване, публикувани на сайта на Министерстото на туризма, собственик на „Гранд Хотел Банско” е фирмата на Паскал Дойчев – „Зет Пропъртис“, а стопанисваща обекта фирма е „Пи Енд Пи Маунтин“, която се представлява от Андон Атанасов. Името на Дойчев е първо в списъка на лицата в съвета на директорите на стопанисващата фирма. Според Търговския регистър седалището на двете дружества е на един и същи адрес.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Иван Кадев

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *