Пълна дезинфекция в болница ПУЛС заради положителната проба за Ковид-19 на ранения в тунела на Железница

Единият от пострадалите строители при срутването в тунела на Железница е с коронавирус. Инфекцията е установена, след като бил тестван за Ковид-19 при приема му във ВМА, където бе транспортиран няколко часа след инцидента заедно с друг негов колега. Заразеният с коронавирус  мъж преди това бе приет за няколко часа в отделението по реанимация на частната болница ПУЛС в Благоевград. В тази връзка днес е направена пълна дезинфекция на лечебното заведение.

Ето какво обясни собственикът на болницата, бизнесменът Александър Щерев, за „Струма“: „Още днес на обяд, като научих, че пострадалият е с коронаинфекция, се разпоредих да бъде направена пълна дезинфекция в болницата. Той престоя около 4-5 часа в отделението по реанимация. Ще бъдат направени тестове на всички лекари и медицински специалисти, които са имали контакт с него. Тъй като има латентен период, през който вирусът не може да се хване, проявява се на 6-ия ден от заразата, ще изчакаме няколко дни с тестовете. През това време ще се наблюдаваме за симптоми. На този етап не се налага затваряне на болницата”.

Тест за коронавирус е направен и на другия ранен строител, който е в МБАЛ – Благоевград, но неговият резултат още не е готов. Очаква се да бъдат направени тестове и на останалите работници от фирмата строител на тунела край Железница.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Народни мъдрости

    Частната болница се изсили , ама сега ще запомни поговорката, че лакомо дупе кръв сере.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *