HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Санданчанка отиде на почивка и загази! Последва страшен тормоз

Представители на фирми за събиране на вземания се представят за частни съдебни изпълнители (ЧСИ) и оказват психически тормоз над гражданите. С действията си колекторите нарушават правата им, но и злепоставят ЧСИ, които работят по ясно регламентирани в закона процедури.

Такъв е и случаят със санданчанката Л. Георгиева, с чиито документи, откраднати по време на почивка в Несебър, са извършени измами, а представящ се за ЧСИ Пеев я тормози  по телефона. Това заявява в специално писмо до „Струма” председателят на Камарата на ЧСИ Георги Дичев. Той е категоричен, че на територията на Окръжен съд – Благоевград няма ЧСИ Пеев и че представители на колекторски фирми се представят за ЧСИ.

„Ако някой е получил заплаха за запор на заплата, сметки, възбрана или опис на имущество по телефона, това означава, че някой неправомерно се представя за ЧСИ. Известни са и случаи, в които събирачи на дългове използват писма, наподобяващи тези на съдебните изпълнители, за да изплашат гражданите, но с елементарна проверка измамата може да се установи”, съветва председателят на Камарата на ЧСИ Г. Дичев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *