Сбогом на лятото: рязко захлаждане в края на седмицата

Остават още няколко дни с летни температури.

През нощта вятърът временно ще отслабне. В Дунавската равнина ще бъде слаб от изток, а в източните райони – северен. Минималните температури ще останат без промяна, от 12 до 17 градуса в повечето места.

През деня утре съществена промяна на времето няма да настъпи.

Ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър от североизток и изток. Температурите ще бъдат от 27 до 32 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево, но привечер над западните райони ще се появи средна и висока облачност.  Температурите ще останат без промяна.

В четвъртък над северните и западни райони ще има по-значителна облачност, в повечето места все още средна и висока. В планинските  райони на Югозападна България и около тях на места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна, от 27 до 31 градуса.

През нощта срещу петък и в петък започва чувствителна промяна на времето.

Вятърът от североизток ще с еусили и ще нахлува по-хладен въздух. В петък дневните температури ще бъдат в процес на понижение и максималните стойности ще са от около 22 градуса на североизток до все още 28-30 в крайните западни и южни райони.

По този процес преваляванията ще бъдат само на отделни места, главно в наветрените и планински райони.

В събота ще бъде значително по-хладно, с максимални температури от около 20 до 24, 25 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаби  краткотрайни превалявания ще има само на отделни  места е южните райони. Вятърът от североизток-изток ще отслабне и ще бъде слаб.

В неделя ще остане слънчево, с поява на средна и висока облачност, но без валежи. температурите ще бъдат близки до обичайните за периода, от 20 до 25, 26 градуса. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от север.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *