СВЪРШИ СЕ… Орлетата изпаднаха от елита, треньорът Ал. Бабич шокира: Искам да остана…( ОБНОВЕН)

Орлетата изпаднаха от футболния елит на България, след като си направиха харакири за 0:1 на стадиона в „Надежда“ срещу неиграещия за нищо „Локомотив“ /Сф/. Три сезона продължи престоят на пиринци в Първа лига, всеки един обаче беше боричкане за оцеляване и на третия път стомната логично се счупи. След падението, вместо да се изнесе със 100 км/ч. от Благоевград заедно с целия си екип, старши треньорът Александър Бабич шокира с изявлението, че иска да остане начело на отбора и да го върне догодина сред най-добрите.

„Разбира се, трудно е да скрием разочарованието си. Искахме да избегнем този сценарий. Свършихме много работа, изиграхме страхотни мачове в началото и записахме завидни резултати, но загубихме мачове с преки конкуренти като „Ботев“ /Враца/. Опитахме да свършим нашата работа, постарахме се. През следващата седмица ще имаме разговори с ръководството, за да видим какво ще се случва. Имахме контузии на важни играчи. Днес играхме срещу отбор, който се представя добре в отбрана. Имахме няколко шансове да отбележим. Разбирам, че нямаме нужното качество в атака, имаме проблеми в тази зона. Все пак опитахме да постигнем добри резултати, за да избегнем тази ситуация. Това е разочароващ край на сезона, негативните резултати дойдоха, въпреки това феновете ни подкрепяха, за което им благодаря. Разбира се, критиките ще бъдат за мен, съжалявам, че „Пирин“ отпада във Втора лига. Днес този отбор направи всичко възможно, но това е футболът. Както казах, през следващата седмица предстоят разговори за моето бъдеще, но желанието ми е да остана и да върна тима сред най-добрите догодина“, коментира украинецът.

Крахът беше предизвестен от началото на плейофите със същите футболисти, които в редовния сезон удариха ЦСКА насред София и препънаха с 0:0 вицешампиона „Черно море“. Тези успехи обаче се оказаха пирови и вината изцяло пада върху треньорския щаб, който допусна играчите да се сринат и да изпаднат в летаргия. Три загуби и толкова равенства логично засилиха зелено-белите в долното ниво на родния футбол. Безсилието и професионалнаата немощ на Бабич и компания лъснаха окончателно срещу червено-черните. Предводителят на домакините Красимир Балъков проведе мача все едно питомците му се нуждаят от точки, случи с избора и на титулярите, и със смените. Именно резервата Валентин Николов нокаутира гостите в 82-та мин., когато се разписа почти с гръб към вратата пред безучастните погледи на заобиколилите го трима защитници. В стартовите 11 на „Пирин“ не попаднаха двама от железните бойци Андрей Йорданов и капитанът Александър Дюлгеров, а безсилието на наставника лъсна окончателно с пускането в игра на защитния дует в 89-та мин., когато благоевградчани трябваше да търсят изравнителното попадение, за да стигнат поне до бараж.

„Локо“-то скри топката на орлетата от самото начало. При първото напускане на собствената половина обаче Иван Тасев бе изведен на отлична стрелкова позиция от Станислав Костов, но прати кълбото в облаците. Последваха още няколко ялови атаки към Александър Любенов, които не донесоха нищо. С цялостното си поведение домакините подсказваха, че нямат никакво намерение да пускат аванта на противника, докато орлетата се лутаха безидейно по игрището и следяха отблизо събитията. Единственият точен удар в очертанията на вратата за цял мач отправи четвърт час преди края Николай Бодуров с глава, но в обсега на Любенов. Изгонването на Христо Попадийн с втори жълт картон в добавеното време бе само за протокола, тъй като нямаше никакви наченки за щурм на отчаянието от страна на отбора от областния център на Пиринско.

В същото време „Хебър“ и „Ботев“ /Вр/ постигнаха очаквани победи съответно над „Етър“ с 3:1 и „Берое“ с 1:0, което означаваше оставане на пазарджиклии в групата на майсторите и поправителен за хората на Христо Янев срещу третия във втория ешелон „Марек“.

„ЛОКОМОТИВ“ /СФ/: Любенов, Франко, Станоев, Димов, Кардосо, Ламбезе, Тешейра /46-В. Николов/, Мечев /90+3-Л. Иванов/, Кръстев /73-Митков/, Маи /86-А. Иванов/, Франса /46-Милошев/.

„ПИРИН“: Ковальов, Арно, Бодуров, Върбанов /89-А. Йорданов/, Диане, Хр. Попадийн, Дончев /60-Полонский/, Абу /89-Дюлгеров/, Ст. Костов /60-Комано/, Бенгюзов /53-Суда/, Тасев.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Зеленият

    Много по-добре си е в “Пирин“, дори и в зоните, отколкото на фронта в Украйна!

    Отговори
  2. Кур за Путин

    Нищо не пишете за Занев и Елезов, които го доведоха тоя анонимник. Нищо не пишете и за Байкушев, който е прокетантът на всичко в Пирин от декември насам. Карай, ще уволняваме треньора, а всички над него ще си останат.

    Отговори
  3. В.В.Путин

    Този Бабич ли е или бабугерич, да ходи на фронта да се бие, защото не става за треньор по футбол! Би ттрябвало да тренира щангисти, но не и футболисти! Явно укрите си помислиха, че Благоевград с този кмет е добър пристан за скатавките от войната в Украйна!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *