Селска пърженица с яйца

Необходими продукти:

яйца – 4 бр.

чушки – 500 г

лук – 1 голяма глава кромид

домати – 1 буркан стерилизирани или 3 – 4 пресни

олио – 5 – 6 с.л.

черен пипер

сол

магданоз – 1/2 връзка

люти чушки

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на кубчета, чушките – на ивици. Доматите се обелват и нарязват на едри парчета. Магданозът се нарязва на ситно.

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва първо лукът до златисто, след това се добавят и чушките.

След като се позапържат зеленчуците, се добавят обелените и наситнени домати, сол и черен пипер на вкус. Похлупва се и котлона се намалява.

Като се сгъсти, се поръсва с нарязания на ситно магданоз и се разбърква.

Котлонът се изключва и в ястието се правят гнезда, в които се чукват яйцата. Тиганът се захлупва и се изчаква няколко минути, докато яйцата се забулят.

Ястието се поднася горещо, като във всяка порция се слагат по две забулени яйца и се гарнира с люти чушлета и стръкче магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *