Синът на президент избяга от Турция след смъртоносна катастрофа

Синът на президента на Сомалия, Хасан Шейх Мохамуд, напусна Турция след участие в пътно-транспортно произшествие в Истанбул, при което загина куриер на мотоциклет.

Според турските медии, инцидентът се е случил на 30 ноември в квартал Фатих. Юнус Емре Гьочер, на 38 години, беше блъснат отзад от сина на президента, който управляваше превозно средство, регистрирано в сомалийското консулство.

Сблъсъкът причини сериозни наранявания на Гьочер, които доведоха до неговата смърт шест дни по-късно в истанбулска болница. Освобождаването на Мохамуд след допитване от страна на полицията на мястото на инцидента предизвика значителна реакция.

Турският министър на правосъдието Йълмаз Тунч посочи, че видеозаписите от инцидента показват, че Гьочер е бил ударен отзад, докато карал мотоциклет. Тунч подчерта, че всички са равни пред закона, и ако е извършено престъпление, ще последват съответни последствия.

Турският адвокат Иляс Чимен коментира, че според неговите наблюдения върху записа, отговорността изглежда е напълно на шофьора на задното превозно средство. Въпреки забраната за напускане на страната, издадена на 7 декември, Мохамуд е напуснал Турция още на 2 декември. Кметът на Истанбул, Екрем Имамоглу, от основната опозиционна Народнорепубликанска партия, сподели видеозаписи от инцидента в социалната мрежа „Екс“ и заяви, че ще следи съдебния процес от името на десетки хиляди куриери с мотоциклети в града.

fakti.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *