HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Скандално! Прокурор Б. Любенов влезе в уличен екшън с А. Цветанов-Риката след спор за пари в хазартна зала

Прокурор Бисер Любенов от Окръжна прокуратура – Кюстендил е бил подложен на улично правосъдие. Екшънът се разиграл в близост до заведение „ Авеню“,  където държавният обвинител отишъл да си купи сутрешно кафе. На излизане той тръгнал към колата си, когато чул зад гърба си обидни реплики и псувни. Ругатните били изречени от Антон Цветанов, по прякор Риката, който седял с негова позната на една от въшните маси. Прокурорът реагирал на отправената провокация, като предупредил 33-годишния мъж да не говори глупости, за да си няма проблеми. Антон Цветанов се затичал и застигнал Бисер Любенов, който вече бил до автомобила си. Въпреки че му лъхнал на алкохол, прокурорът решил да си поговори с мъжа, когото познавал от игралната зала, където играели хазарт.

Между тях имало предишни разправии, тъй като Цветанов претендирал, че Любенов му дължи пари, а той отричал. Един от конфликтите станал в игралната зала няколко дни след като Риката разбрал, че прокурорът спечелил 8000 лв. Тогава прокурорът му дал 50 лв., но не защото му дължи, а от съжаление, тъй като видял, че е пиян.

Заяжданията обаче не спрели и държавният обвинител се оплакал на началника на полицейското управление, който изпратил негови служители да предупредят Цветанов да не се саморазправя. Затова и при последната атака Любенов решил да се разберат веднъж завинаги и му казал да се качи на тротоара, за да разговарят. Цветанов държал на своето и казал, че няма човек, който да му дължи пари и да не му ги е върнал, и заплашил, че ще го причака с нож и ще го убие. Започнал да вика, гневът му прелял във физическа агресия и налетял на бой на прокурора, който се отбранявал. Той успял да му нанесе няколко удара в лицето, при което Цветанов паднал на колене, а Любенов го притиснал към земята. В това време обаче усетил удар по главата, който му нанесла с чантата приятелката на Риката, която наблюдавала случващото се от масата. Тя се развикала, прокурорът разхлабил хватката и Риката скочил на крака и заел бойна поза.

В този момент покрай тях преминал с лекия си автомобил пенсионираният полицай Борислав Омерски. Той разпознал в двамата мъже, които си разменят удари, криминално проявения Цветанов и прокурор Любенов, който се отбранявал и от някаква жена, която го налагала с чанта. Спрял колата и се намесил, като хванал Цветанов за ръцете и му обяснил, че насреща си има прокурор. Той му отвърнал: „Много добре го познавам, той ми дължи пари“, и опитал да се отскубне от захвата на ексченгето. След като успял, сложил метален бокс на ръката си и с думите „Сега ще те очистя” пак се насочил към опонента си, но Омерски му попречил, успял да го хване и му наредил да престане.

През това време прокурорът отишъл до заведението и помолил адвокат Тамакярски, който бил там, да се обади на полицията, след което се върнал. Виждайки, че не може да се справи, Цветанов дал вид, че си тръгва, но след като направил няколко крачки, взел камък и го хвърлил към прокурора. Не успял да го уцели, а ударил колата му, след което побягнал, тъй като Омерски го подгонил. Прокурорът му благодарил за намесата и му обяснил, че Риката вече няколко пъти му налита на бой. След това се качил в колата си и се отправил към полицейското управление да подаде жалба.

Дежурният полицай му дал лист и химикал, но Любенов решил да отиде до кабинета си в прокуратурата, която била на стотина метра. Седнал пред компютъра, но усетил болка в лявата си ръка, която била отекла, и написал кратък сигнал, който занесъл на дежурния полицай, след което отишъл в Спешен център. Ренгеновата снимка показала, че има счупване на кост на дланта.

На другия ден отишъл при травматолог, който му казал, че няма нужда от операция, наместил му костта и поставил гипс. Прокурорът минал и през съдебен медик и впоследствие дал обяснения пред разследващите за инцидента. Случаят е поет от благоевградската прокуратура, тъй като последвали отводи от страна на колегите на Бисер Любенов.

В крайна сметка Антон Цветанов-Риката е обвинен за едро хулиганство и отправена закана за убийство към прокурор Бисер Любенов, но в качеството му на физическо, а не на длъжностно лице. Обвинение за причинената средна телесна повреда не му е повдигнато, тъй като заключението на вещото лице, извършило съдебномедицинската експертиза, е, че травмата може да е от самонараняване вледствие на удар с юмрук, нанесен от пострадалия прокурор.

В хода на досъдебното производство 35-годишният кюстендилец не се признава за виновен и се възползва от правото си да не дава обяснения. В миналото той е осъждан за едро хулиганство, като е бил наказан с глоба от 500 лв. и обществено порицание.

Обвинителният акт срещу него е внесен в Районен съд – Благоевград и предстои разглеждане на процеса. Бисер Любенов е предложен за дисциплинарно наказание от шефката на Окръжна прокуратура Камелия Стефанова, като в края на миналата година прокурорската колегия на ВСС му налага „забележка“.

Антон Цветанов-Малката Рика е син на известния кюстендилец Христо Цветанов, популярен с прякора си Риката, който от месец е собственик на магазин за сладкиши на кооперативния пазар в Кюстендил.

Младият мъж се прочу през 2008 година, когато преби заедно със свой приятел дежурния лекар в кюстендилската многопрофилна болница “Д-р Никола Василиев”, защото им обяснил, че не могат да влязат в отделението по травматология в събота, за да бъдат свалени конците на Антон, тъй като има друг ред за тази манипулация.

Пострадалият д-р Здравко Георгиев бе със счупен нос, отоци по лицето и множество кръвонасядания. В помощ на лекаря се притекли придружител на пациент, санитарка и сестра. Те също пострадали, но в по-малка степен.

След нападението управителният съвет на здравното заведение въведе строги мерки за достъп до отделенията в болницата като мярка за предотвратяване на подобни инциденти.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Рико

    Абе няма що ,големи прокурори, и той правосъдие ще раздава..измет такава.аман от тая държава мизерна с чиновници мизерни…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *