HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СЛЕД КАТАСТРОФА СЪС СМЪРТ! Осъдиха брата на бизнесмена-политик Вергил Кацов

Братът на бизнесмена-политик Вергил Кацов от Дупница – Юлиян, е осъден на 2,5 г. затвор с 4,5 г. изпитателен срок за причиняване на смърт при пътен инцидент в Дупница, отнето е и правото му да управлява МПС за две години.

Както в. “Струма” писа, катастрофата, при която загина 35-г. Асен Пишимаров, баща на 11-г. момиче, стана на 18.09.2015 г. на входа на пожарната в Дупница. Асен Пишимаров се е движел с лекия си автомобил в посока с. Яхиново и в момента, в който се опитва да изпревари движещ се пред него камион, е ударен от джипа, шофиран от Юлиян Кацов, който пътувал от Яхиново към Дупница. От удара на място е загинал А. Пишимаров, шофьор на лекия автомобил.

Вчера почерненият баща на А. Пишимиров – Йордан, през сълзи разказа: “Окръжен съд – Кюстендил осъди Юлиян Кацов на 2,5 г. затвор, и то условно, за смъртта на сина ми, което е недостатъчно за един човешки живот. В съда не беше взето под внимание, че кръвната проба на Ю. Кацов му е взета в „Пирогов”. Аз не съм сигурен, че изследваната кръв е негова. Кръвта я взимат в София и оттам я транспортират за Кюстендил.

В експертизите се твърди, че Ю. Кацов се е движил със 70 км в час. Ако е било така, нямаше леката кола да е смачкана като хармоника, а синът ми да е мъртъв, тъй като той се е движил с 30 км в час при изпреварването на камиона. Асен се беше върнал преди три седмици от Германия, където работеше, и беше тръгнал да вземе детето и съпругата си от Яхиново, а след два дни да тръгнат на море. Дъщеричката му изпадна в депресия. Водихме я при много лекари и чак две години след трагедията започна да се отпуска. Дадохме много пари, за да й възстановим душевното здраве, а Ю. Кацов е на свобода. При обжалването на наложеното наказание и да я вдигнат на 4,5 г. условно, синът ми няма да се върне. Детето му расте без бащина подкрепа”, заключи почерненият Йордан Пишимаров.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *