Спасете връзката си след разкрита афера

Една афера може да опустоши почти всяка връзка. Тя е болезнена, нанася белези, а понякога и непоправими щети. Истинско предизвикателство пред всяка двойка е да успее да запази отношенията си стабилни след афера, независимо дали тя е от страна на мъжа или на жената.
Колко хора са склонни да оставят случилото се зад гърба си и да дадат втори шанс на своя съгрешил партньор? Добрата новина е, че пълното възстановяване на връзката е напълно възможно дори след една изневяра или след множество такива. В идеалния случай партньорите си взимат поуки и отношенията им се възраждат.
Когато един от партньорите разбере за аферата на своята половинка, на първо място изникват въпроси като „Защо?“, които търсят логично обяснение за случилото се. Възстановяването на връзката е по-лесно, когато предаденият човек разбере своята вина за отслабване на отношенията.
Парадоксално, но колкото повече някой човек чувства, че има индиректна роля в развитието на аферата, толкова по-мотивиран е той да прости предателството и да укрепи своята връзка. На първо място обаче измаменият партньор трябва да е сигурен, че подобно нещо няма да се случи отново.
Доверието може да бъде спечелено отново, когато изневеряващата половинка даде достъп до цялата си лична територия – мобилен телефон, пароли за социални мрежи и така нататък. Прикритото поведение и продължаващите лъжи със сигурност ще доразрушат връзката. Задължително условие е изневеряващият партньор да прекрати всякакви взаимоотношения с третия човек.
След първоначалния шок от изневярата трябва да се установят причините защо подобно нещо се е случило. Разговорите и добрата комуникация са от съществено значение за полагането на нови, здрави основи на връзката. Възстановяването на стабилността трябва да включва радикална промяна в отношенията. Партньорите трябва да се научат как да общуват по-лесно, как да се изслушват с повече уважение и как да обсъждат проблемите без гняв и критика.

Пътеводител за възстановяване на връзката след афера:
Няма съкратен начин за стабилизиране на връзката след изневяра. Процесът е по-скоро продължителен и за него се изискват много усилия. Дори когато и двамата партньори правят всичко по силите си възстановяването почти никога не върви гладко.
Лично възстановяване
1. Справяне с физическите и емоционални реакции. Физическите травми могат да се изразяват в загуба на тегло или безсъние. Емоционалното опустошение се свързва с болка, самосъжаление, депресия, гняв, негодувание.
2. Осъзнаване на реалността и това, което се е случило.
3. Проумяване кой и защо изневерява. Никой не е имунизиран, а напротив – всеки човек може да залитне встрани.
4. Възстановяване чувството на самоуважение. Трябва да мислите ясно въпреки своите силни емоции и да се справите с чувството на неудобство и срам.
5. Мислете положително.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *