Срещу 730 000 лв. фирмата на бизнесмена от Банско Г. Бенин ще изгражда разделителна канализация в курорта

Фирма „Авон-5“ ООД на известния бизнесмен от Банско Георги Бенин е избрана за изпълнител на обявената от курортната община обществена поръчка „Изграждане на разделна канализация за ул. „Глазне” в участъка от ул. „Иван Вазов” до ул. „Христо Матов”, гр. Банско. Предложената от фирмата цена е в размер на 729 991 лева и е с почти 25 300 лева по-ниска от прогнозната стойност по поръчката, която е в размер на 755 270 лева, както и от предложената от другия участник „Галчев инженеринг“ ЕООД цена, възлизаща на 755 251 лева.

Фирмата е събрала максималния брой точки, общо 100, след комплексното оценяване на офертите. 50 са точките, които комисията е дала за техническото й предложение и още толкова за ценовото.

Другият участник „Галчев инженеринг” е получила комплексна оценка от 78.33 точки – 30 за техническото предложение и 48,33 за ценовата й оферта. 

От подписания преди дни договор за изпълнение става ясно, че той е с отложено изпълнение, тъй като засега няма осигурено финансиране. Такова се очаква да бъде одобрено от ПУДООС и осигурено от държавния бюджет със съфинансиране от община Банско. Според клаузите по договора, ако финансиране не бъде осигурено, всяка от страните може да го прекрати, без да дължи неустойка след изтичане на три месеца от подписването му. При осигурено финансиране срокът за изпълнение е 79 календарни дни и започва да тече след писмено уведомление до избрания изпълнител, което община Банско в качеството си на възложител трябва да изпрати.

Иначе предвидената по поръчката сума е за изграждане на битова и дъждовна канализация, като средствата са разпределени почти поравно – 354 052 лева е сумата, предвидена за битова канализация, и 376 594 лева – за дъждовна.

Фирмата не за пръв път ще изпълнява обществена поръчка на община Банско с подобен предмет. Преди около две години тя изгради водопроводната и канализационна мрежа на улица „Пирин“ в участъка от площад „Възраждане“ до ул. „Отец Паисий“. Стойността на поръчката бе близо 883 хил. лева.

„Авон -5” ООД има редица спечелени и реализирани обществени поръчки, възлизащи на над 4 млн. лева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *