Стачка затвори летищата на Лайпциг и Дрезден

Всички полети от летищата Лайпциг/Хале и Дрезден в Източна Германия бяха отменени днес заради поредната стачка в транспортния сектор, предаде ДПА. „Засегнати са над 100 полета на двете летища“, заяви говорител на летищния оператор.

Стачката идва в крайно неподходящ момент, тъй като в провинция Саксония, където се намират и двете летища, точно започна двуседмичната ваканция на учениците и плановете на хиляди пътници се е наложило да бъдат променени.

Синдикатът „Ферди“ (Verdi) призова вчера служителите на „Мителдойче флугхафен“ (Mitteldeutsche Flughafen) да излязат на двудневна стачка. Според синдиката на двете летища работят около 1300 души. Очаква се полетите да бъдат подновени утре сутринта.

От „Ферди“ искат увеличение на заплатите на служителите с 650 евро още тази година, както и еднократна компенсация заради инфлацията в размер на 3000 евро. Синдикалистите характеризират предложението на работодателите за увеличение на заплатите с 330 евро през следващите три години и еднократна компенсация от 2200 евро като недостатъчна. Преговорите ще продължат в края на февруари.Източник: БТА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *