Строителният техник Л. Динев спечели великденския турнир по табла в Дупница, дизайнерът Ст. Йорданова от Кюстендил се изправи срещу кмета М. Чимев в мъжката надпревара

Строителният техник Любомир Динев спечели първото място на великденския турнир по табла за любители в Дупница. В надпреварата, която се проведе под егидата на община Дупница, се включиха16 любители на таблата. Дизайнерът Станислава Йорданова от Кюстендил бе единствената дама сред участниците. За перфектната организация се погрижиха директорът на турнира Васил Панчев и съдията Георги Бедников.

„От 17 години играя табла. Гледах как моите приятели играят и постепенно се запалих по таблата. Започнах да ходя по турнири из цяла България“, сподели за вестник „Струма“ чаровната дама. Инженерът-учител Стоян Цветков, който е хорист в смесен хор „Рилски звуци“ – Дупница, показа перфектна игра и стигна до реми с кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, който показа също голямо майсторство в таблата.

„Завърших реми с кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, за мен беше огромно удоволствие да играя табла с него. Очаквам двамата да стигнем до финал“, сподели развълнуван инж. Цветков.

Председателят на сдружение „Дупница спорт“, общинският съветник Георги Наумов, се справи много добре в играта на табла и също игра с кмета инж. Методи Чимев. „Играя табла от малък, а любовта ми към този спорт идва от моя баща, който беше голям майстор на таблата“, допълни Наумов.

Бизнесменът Иван Куйов, директорът на дирекция „Строителство“ в община Дупница инж. Иван Бельов, Любомир Бедников, Николай Николов, Стойчо Янев, Димитър Стоименов, Христо Христов, Владимир Дяков също доказаха, че са майстори на таблата.

На полуфинала играха домакинът на община Дупница Георги Георгиев срещу Любомир Динев и Йордан Стоев срещу Цветан Цветков. А победителите на полуфинала Йордан Стоев и Любомир Динев играха за първото място. За победителите имаше и парични награди. 150 лева и ръчно изработена табла за победителя на първо място. Награда от 100 лева и табла за победителя на второ място и награда от 50 лева и табла за третия.

Строителният техник от Дупница Любомир Динев спечели първото място в турнира. Втори остана Йордан Стоев, домакинът на община Дупница Георги Георгиев се класира трети, а Цветан Цветков – четвърти. Наградите бяха връчени от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *