Съветниците в Сапарева баня отмениха наредбата за издаване на разрешителни за минерална вода, увеличиха с 860 лв. заплатата на шефа на ВиК

Пет месеца след решение на съда за отмяна на Наредба за условията и реда за издаване на разрешителни за водовземане, извършване на услуга на водопренос/водоподаване по общински водопроводи за минерална вода и учредяване сервитутни права, вчера местните парламентаристи в Сапарева баня /на снимката/ гласуваха друга наредба, с която отменят действието на атакуваната в съда.

Решението на съда е качено на сайта на общината още през месец януари. Докладната за отмяната на наредбата, която е гласувана през 2018 година от предишния Общински съвет, е внесена от кмета на община Сапарева баня за разглеждане от ОбС в края на декември миналата година. Едва вчера, на поредното закрито заседание на местния парламент, тя намери място в дневния ред.

Всички съветници гласуваха „за” и взеха решение да се състави комисия, която да изработи друга наредба, съобразена със Закона за водите от 2007 г.

Според председателя на ОбС – Сапарева баня Васил Маргин докладната има някои несъвършенства, които трябва да се поправят.

„От днес наредбата не съществува, след като беше гласувана нейната отмяна. Издадените  разрешителни за водоползване на минерална вода, докато тя е действала, остават валидни”, заяви Маргин.

До отмяна на наредбата се стигна, след като Окръжна прокуратура – Кюстендил се самосезира относно някои нарушения в нея и документите са предадени на съда, който се произнесъл, че е незаконосъобразна и трябва да се отмени.

Общинските съветници гласуваха и увеличение на заплатата на директора на общинското дружество ВиК “Паничище” Петър Василев. До момента той е получавал два пъти размера на следната работна заплата в предприятието. По предложение на председателя на ОбС В. Маргин, който е внесъл докладната, вчера местните управници гласуваха заплатата на директора на водното дружество да е равна на три брутни средни заплати във ВиК. В момента средната брутна заплата е 860 лв.

В заседателната зала се чуха гласове и да се увеличи и заплатата на директора на общинското Горско стопанство Александър Алащинов, който е с месечно възнаграждение от 1400 лв.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *