Със 101 риби, уловени за 160 минути, кюстендилец спечели шампионата по подледен риболов

Алекс, малкият син на четвъртия в ранглистата на Световното първенство по риболов, категория „Мастърс”, за последните пет години, кюстендилецът Тони Исаков, спечели надпреварата за купата на “Йордан Софков”, която се проведе на язовир „Блатото”, Широка поляна.

Страхотно слънчево време и безветрие посрещна участниците, които се събраха да премерят сили в тази иначе доста трудна дисциплина. Ловенето на риба върху леда изисква особено внимание, мерки за безопасност, издръжливост на студ и специално оборудване като ледобур за пробиване на дупки. Съревнованието бе в три категории – за мъже, за жени и за деца и протече, както винаги, в приятелска обстановка. Тази година е най-силната откъм хванати риби, 1360 броя от 28 човека, пишат от фейсбук групата Подледен риболов.

Алекс Исаков, който спечели първото място с уловени 101 риби, написа на личната си страница: „Шампион! 101 риби за 160 минути.
Благодаря на баща ми за предадената страст към хобито и ценните житейски и риболовни уроци” и постна снимка с купата. На второ и трето място с по 92 риби завършиха Светозар Генов и Янко Велев.

При жените първа стана Ели Панова с 44 риби, повече риби от половината мъже.

При децата първа завърши дъщерята на многократния републикански шампион Методи Костов – Стефания Костова, със завидните 62 риби.

Андрей Стефанов спечели приза за най-голяма риба с много хубава бабушка.

Кирил Разаков пък взе наградата за най-голям карък.

Общо взето Пазарджик и Кюстендил натриха носовете на софиянци и куп състезатели.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *