С нова магистърска програма Факултетът по изкуствата на ЮЗУ ”Н. Рилски” подготвя художници проектанти в областта на модната реклама и графични дизайнери

Факултетът по изкуствата към Югозападен университет „Неофит Рилски” – Благоевград стартира прием по нова магистърска програма “Графичен и рекламен дизайн в модата”. Крайният срок за кандидатстване е 30 октомври, съобщиха от ЮЗУ.

Основната цел на новата специалността е да подготви специалисти в областта на приложната графика, рекламния дизайн и художествено-изразните средства за визуална реклама в модния бранш. Така в процеса на обучението студентите се запознават с основните художествено-естетически, технологични, икономически и организационни аспекти при проектирането и внедряването на облекла и модни текстилни изделия, като се акцентира върху рекламата, маркетинга и визуализацията при разпространение на продуктите.

Паралелно с теоретичната подготовка магистърската степен  позволява да се усъвършенстват и развиват художествено-творческите умения и способности за проектиране посредством графичен дизайн в областта на рекламата на модни продукти; увеличават се художествените и организационни умения за провеждане на успешни рекламни кампании в областта на модния дизайн, фирмената реклама и рекламата на модни текстилни изделия. Това е предпоставка  за успешното развитие  като висококвалифицирани специалисти и автори, владеещи съвременните дигитални технологии и притежаващи способността да се изявяват в сферата на графичния дизайн, Завършилите магистърската програма ще могат да се реализират  като художници проектанти в областта на модната реклама; да работят като художници оформители на рекламни материали към рекламни фирми и агенции и в други сходни учреждения и области; да развиват и самостоятелна творческа дейност като графични дизайнери.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *