Тези 6 храни ще подобрят настроението ви моментално

Случвало ли ви се е да сте тъжни или разочаровани и да намерите утехата в хапването? Това е защото някои храни могат да повлияят значително на нашето настроение. 

Известните хормони ендорфини, серотонин, допамин и окситоцин дават на човека чувство на радост. Ако искате да насърчите тяхното освобождаване, можете да направите това бързо и приятно. 

Разбира се, не трябва да ограничавате живота си само до радостта от яденето на храна и любимите ви ястия. В крайна сметка има и други начини да получите приятни емоции. Храненето и диетата обаче могат да помогнат много за това. 

Вижте кои 6 храни могат да подобрят настроението ви моментално:  

1. Шоколад 

Шоколадът е лидер в производството на хормона на щастието и невротрансмитерите, които го съпътстват. Става дума обаче за по-тъмните видове от този деликатес. Блокчето трябва да съдържа поне 50% какаови зърна. Тогава шоколадът наистина ще се превърне в отличен източник на добро настроение и няма да навреди на фигурата ви. 

2. Банани 

Този естествен антидепресант съдържа големи количества витамини и минерали. Съдържа много калий, който е толкова полезен за сърцето, колкото и витамини от група В, магнезий и фосфор. Всичко това помага за емоционалното състояние и спокойствието. Въпреки това, ако имате противопоказания за захарта, не прекалявайте с този продукт. 

3. Мазни риби и морски дарове 

В допълнение към факта, че този вид храна помага за подобряване на настроението, такива ястия също така се отразяват на състоянието на мозъка и сърдечно-съдовата система поради високото съдържание на Омега-3 и йод. Всичко това има положителен ефект върху паметта и благосъстоянието ни. 

 4. Ядки 

Този деликатес е отличен източник на растителни Омега-3 мастни киселини, магнезий, селен и витамини от група В. Ядките имат положителен ефект върху настроението ни, тъй като спомагат за производството на хормона на щастието. Това е продукт, с който трябва да внимавате – 50 грама на ден са достатъчни. Не забравяйте за високото съдържание на калории в ядките. 

 5. Зеленчуци и билки 

Те са отличен източник на калий, фолиева киселина и фибри. В допълнение към факта, че ще ви помогнат да подобрите настроението си, можете също така да заредите тялото си с енергия и жизненост, както и да се сбогувате с токсините.  

6. Млечни продукти 

Тук можете да изберете това, което ви харесва най-много: сирене, кисело мляко, извара, прясно мляко, кефир. Всеки млечен продукт помагат срещу стреса, за производството на хормони на щастието и за настроението ви. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *