Тирамису в чаша

Необходими продукти:

90 г бишкоти

250 г маскарпоне

2 яйца

100 мл еспресо

3 с.л. захар

какао – за поръсване

Начин на приготвяне:

Пригответе еспресото, подсладете го и го оставете да се охлади. Отделете белтъците от жълтъците. В купа разбийте белтъците на сняг. Към жълтъците добавете захарта и разбийте до хомогенна смес.

Към жълтъците добавете маскарпонето и отново разбийте с миксер, за да се смесят хубаво продуктите.

Добавете и белтъчната смес и отново разбърквайте добре с шпатула. Започнете подреждането, като потапяте бишкотите само от едната страна. Подредете ред бишкоти, ред крем и така редувате до завършване с крем.

Оставете тирамисуто в хладилника за едно денонощие. Преди сервиране поръсете с натурално какао.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *