Той не се справя добре в леглото? Ето как да му го кажеш

За някои двойки редовният секс е един от най-важните компоненти на пълноценната връзка, докато за други може напълно да отсъства от романтичния график. С една дума, воденето на удовлетворяващ полов живот е понятие с гъвкави дефиниции и не робува на обществени стереотипи.

Понякога обаче той просто не те докосва където трябва и както трябва. Виждаш, че дава всичко от себе си, но някак все не успява да улови струните на удоволствието ти и да те доведе до разтърсващ оргазъм. И това се случва всеки път. 

Първо, бъди наясно, че заслужаваш да ти доставят удоволствие и в това, да го изискваш няма нищо лошо. 

Днес ти предлагаме някои от най-подходящите начини, по които да кажете на мъжа до вас, че имате нужда от сексуална революция. Да, разговорът може би ще бъде тежък и неприятен и за двамата, но това е единственият начин да върнете тръпката във връзката ви (и дори да я спасите).

Докато водите този разговор, мисли и за това, че партньорът ти иска да бъдеш сексуално задоволена. Ключът е в искреността. Ти не просто споделяш, че нещо ти липсва, а му даваш възможност и власт да промени ситуацията. 

Увери се, че атмосферата е спокойна. По средата на сексуалния акт със сигурност не е най-подходящият момент. Не поемайте инициативата за този разговор и докато готвите заедно или пътувате нанякъде. Така ще неглижирате и омаловажите проблема. Трябва да се чувствате спокойни и фокусирани. “Имаш ли време да поговорим за нещо, което ме тревожи в последно време?” е добро уводно изречение. Въздържай се от всякакви констатации, които биха породили в него чувство за вина, срам, критика.

Използвай местоимението “Аз” вместо “Ти”. Така ще отклониш негативния критичен фокус върху партньора си. Защото да обвиняваш друг за собственото си неудовлетворение може да бъде обидно и неуважително, а и със сигурност няма да помогне за решаването на проблема. 

Бъди искрена. Това, което трябва да направиш, е да обясниш кратко и ясно от какво имаш нужда в секса, за да се чувстваш задоволена, като паралелно с това не пропускаш да отбележиш какво ти харесва в мъжа до теб. Например “Обичам да правиш това, но понякога имам нужда да правиш и това” или дори нещо просто и ясно като “Мисионерската поза, в която правим секс всеки път, започва да ми омръзва. Мисля, че ще се чувствам много по-добре, ако опитаме нещо по-нестандартно.”

Приемете факта, че е възможно партньорът ви да се почувства несигурен и разочарован от факта, че не ви доставя сексуално удоволствие. В това, разбира се, няма нищо изненадващо и нередно. Дайте му време и пространство да помисли върху това, което сте му казали. 

Добре, разговорът е преминал успешно, а сега какво? Ако усетите, че партньорът ви започва да прави нещо нетипично по време на секс и това ви харесва, не се колебайте да го информирате. Покажете му колко много харесвате новия му подход. И нека това да е началото на отворения диалог за пълноценни сексуални отношения, който ще продължите да водите и занапред.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *